Főoldalmiv30

30 éves a cserkészcsapat

Cserkészcsapatunk idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. Ez hosszú idő: több, mint amit egy emberöltőnek szoktak nevezni. 
Nyilvánvaló, hogy több generáció, sok munkatárs és szervező közös vállalkozása ez a csapat, tehát úgy illik, hogy hálaadással kezdjük a jubileumi évet.

Hogyha az Úr nem építi a házat,
hasztalan fárad az építő.
Hogyha az Úr nem őrzi a várost,
őrzője hasztalan virraszt.

126. zsoltár

Október 4-én, vagyis 10.04-én éppen ezért hálaadó szentmisével köszöntük meg az elmúlt évtizedeket, és kértük a Jóisten áldását cserkészeinkre, vezető munkatársainkra az előttünk álló évekre.


A 30. évünket szeretnénk csapatunk cserkészei számára tartalmassá és emlékezetessé tenni, ezért úgy döntöttünk, hogy a kerek évforduló témája köré számos őrsi eseményt, érdekes kihívást, megvalósítandó programot szervezünk, melyben mindenki megtalálhatja a testhezálló feladatot és élményt.
Ezeket beszámolók formájában ezen az oldalon lehet követni.
Mindennek a csúcspontja a tavaszi ünnepi megemlékezés lesz április 10-én, amikor csapatunk zászlószentelésének évfordulóját ünnepeljük.


A számmisztika híveinek őszinte megelégedésével kísérve kívánok a 10.04-től 04.10-ig húzódó 30. jubileumi évhez jó munkát!
Szabó Péter
csapatparancsnok